19/08 Blois - Cheverny - Chambord - Orléans (DEL 10/08 AL 22/08 PÉRIGORD i CASTELLS DEL LOIRE)

 Hem passat una nit tranquila, sense sorolls, amb la remor del riu Loire i el cant dels ocells d'aquesta fila d'arbres del passeig. Jo m'he llevat aviat per anar a fer un tomb. Dia gris sense sol i una temperatura fresqueta. 

Situació inmillorable
El pont Jacques-Gabriel Blois 

He enfilat els carrers en direcció a la catedral de Sant Lluís. Els carrers en forta pujada, fins i tot amb escalons; concretament 198 escalons fins arribar a dalt. La plaça que donava a la catedral molt ben cuidada i neta. 

En les fotos podem veure les escales, la plaça de la catedral i la casa de Denis Papin


La catedral d'estil gótic té moltes vidrieres amb representacions bíbliques molts variades; la de la foto és de la fugida d'Egipte i representa la santa familia servits per els àngels, situada abans de la capella de Sant Josep. 

Absis de la catedral i l'hotel de ville.

Figures del General de Gaulle formant els colors de la bandera francesa


Vista de Blois amb els jardins de roses en primer terme

Vista de Blois desde l'altre costat del pont

Vàrem esmorzar a la Sun abans de continuar el viatge cap al proper castell. Pocs quilòmetres més tard arribàvem a Cheverny. Vàrem anar directes al pàrquing nº 3 del castell. El poble és molt petit però tot ho tenen molt ben arreglat i el castell dona vida al poble. Les zones d'aparcament estan molt ben indicades. 
Representació floral del castell

Sala de trofeus

Vista principal del castell







Com heu pogut veure per les fotos, totes les habitacions estan molt ben decorades. El recorregut per l'interior del castell esta molt ben delimitat Aquest castell fa 6 segles que perteneix a la mateixa familia, i encara viuen en una ala del castell. Té 4 jardins molt ben cuidats.








Ens va agradar molt. Tant el castell com els jardins. Molt ben cuidat i ordenat. Vàrem continuar camí fins el que seria l'últim castell a visitar: Chambord. Vàrem arribar-hi per carreteres locals i l'espectacularitat al entrar ens va fer para la Sun i fotografiar el que veiem al davant.

Vista del castell a la llunyania



Teatre de Molière

Estança del governador

Sala abovedada amb els emblemes de Francisco I

Jardins a la francesa

Terrasses



En les fotos anteriors podem veure l'estança de la reina, i l'estança de Francisco I, i també podem veure un detall de la teulada desde l'exterior del castell. 

Emblemes de Francisco I

Jardins a la francesa (vista desde les terrasses)

 
Fotos del pati interior i les escales en espiral que distribuiexen a les diferents plantes del edifici. 
És famosa l'escala de doble hèlix que s'atribueix a Leonardo da Vinci. En la foto de la dreta és pot veure la magnitud de l'escala. També veiem el fossar que envolta el castell, i el tiburio vist desde les terrasses. 


És un castell espectacular que cal dedicar-hi moltes més hores de les que nosaltres vàrem estar-hi. 
Els jardins, els canals, els camins....donen per fer excursions durant tot el dia. Hi havia molta gent i el pàrquing estava ple de cotxes i autocaravanes. Tot molt ben indicat. 
Nosaltres vàrem aparcar aquí, on vàrem dinar i fer la migdiada abans de fer la visita de 2 hores aprox.

Vàrem posar rumb a Orléans. En aquest cas voliem anar a un àrea camping car per poder endollar, canviar aigues, buidar,.....però ens va fallar. Estava complert. Davant nostra hi teniem 2 acs de Sevilla que tampoc vàrem poder entrar. Ells es vàren quedar per allà al costat (hi havia un petit lloc entre arbres molt tranquil). Nosaltres vàrem escollir un pàrquing centric que estava indicat a l'app Park4night.

Vàrem aparcar i directes cap a la catedral. Vàrem sopar molt bé en un petit restaurant i sortint ens vàrem trobar amb un espectacle de llum i música. 



Molt bonic i original tot l'espectacle. A continuació podeu veure algún fragment:



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada